Ordet ”parampara” användes i operan Tusen och en natt. Det betyder ”kunskap baserad på praktisk erfarenhet” på Sanskrit. För att lära oss behöver vi lyssna på de som serverar våra såser: kockarna. Det gör att vi kan utveckla och finjustera våra recept.
”Param Para är flexibla. Vi talar samma språk och de ser på problemen med en kocks ögon. Det känns som att de vet vad de håller på med.”
Melker Andersson
Bocuse d’Or, 1995, silvermedalj Gastronomiska akademiens guldmedalj, 1995 Ägare av restaurangerna Bojabäs och Sjöboden Krögarlegend och restaurangkonsult
”Jag har använt Param Paras såser i över 15 år. Jag är väldigt nöjd med vad som levereras. De såser Param Para producerar är fantastiska. Det ger oss kockar en trygghet och säkerställer en väldigt hög kvalitet.”
Christian Hellberg
Årets Kock 2001, TV-kock och krögare
”Jag kan bara bekräfta att Param Paras såser håller mycket hög kvalitet.”
Ewa Olejniczak
Köksmästare på Ochnia Artystyczna, Warsawa, Polen
”Anledningen till att jag gillar att använda dessa såser är naturligtvis deras smak – de grillsåser som produceras i Kina kan inte mäta sig med Param Paras såser.”
Jeffery Siew
Köksmästare, W Hotels, Kowloon, Hong Kong
”Sanningen är att jag inte ens skulle klara av att göra några av Param Para’s såser lika bra själv. Till exempel deras BBQ- och wokvarianter är fantastiska. Lägg därtill den tid du sparar genom att inte behöva sätta ihop de olika ingredienserna varje dag.”
Kim Palhus
Grundare av Tarinapata Oy (utanför Finland Flying Chefs), en konsult- och träningsverksamhet för restaurangindustrin. Ordförande för Finska Gastronomiska Föreningen. Driver Restaurant Lounais-Hämeen Pirtti, Tammela, Finland.
”Param Paras rödvinssås till exempel är väldigt kraftfull, vilket jag tycker om.”
Linda Hou
Köksmästare på Waterfront Cebu City Hotel & Casino, Cebu, Fillipinerna